Articles d'Opinió

Com et defenses d’una mentida?

No em defensaré de cap acusació falsa ni de cap titular tergiversat ni de cap insult a les xarxes. Com es nega una mentida? Treballant incansablement per la veritat.

Diputació de Lleida
Diputació de Lleida

Una notícia poc matisada a partir d’una ‘denuncia’ injusta −i posteriorment rectificada pel propi denunciant− que després tergiversa un mitjà digital ha derivat en una ‘fake news’ que inunda les xarxes socials amb l'única voluntat de danyar tot el projecte polític en què estem treballant incansablement fent veure que a la Diputació de Lleida hem eliminat les exigències de coneixement del català per a les incorporacions de personal. Òbviament és fals

És conegut que l’aposta per la nova governança republicana, transparent i equitativa que practiquem als governs que presideix ERC provoca atacs de tota mena contra aquells que hem vingut a canviar les coses. I aquesta estratègia no es fa ni en defensa del país, la llengua o el bon govern, com diuen, sinó únicament amb voluntat de desgastar la imatge que hem aconseguit d’una institució que cada dia guanya una passa més en la seva imprescindible i inajornable modernització.

No em defensaré de cap acusació falsa ni de cap titular tergiversat ni de cap insult a les xarxes. Com es nega una mentida? Treballant incansablement per la veritat. I quina és la veritat? La de la feina que ens avala i demostra que totes les convocatòries de personal de la Diputació inclouen el requisit d'acreditació d’un nivell de suficiència en català, perquè la llengua administrativa i d'ús de la Diputació de Lleida és el català i mai no permetré desconèixer-la.

Joan Talarn i Gilabert, president de la Diputació de Lleida