Biografia

Coneix a Joan Talarn. President de la Diputació de Lleida. Pare, filòleg de formació i gestor públic per devoció

Biografia
Biografia

Nascut a Bellvís (Pla d’Urgell) el 1968.

Llicenciat en Filologia Catalana (1991) i té un màster en alta funció directiva. Va ser tècnic de Planificació Lingüística i subdirector general d’Equipaments Cívics entre 2008 i 2011. Administrador de la Unitat Administrativa de l’Àmbit Judicial de Lleida. Va formar part de l’equip que modernitzà la revista «Arts» del Cercle de Belles Arts de Lleida i és autor d’articles i treballs sobre cultura, literatura, història, moviments associatius de Lleida i processos d’alliberament nacional.

En l’àmbit polític, social i institucional, és membre d’Esquerra Republicana de Catalunya (2003), d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, alcalde de Bellvís des de l’any 2015 fins el 2023 i diputat provincial del 2015 al 2019.

Després de les eleccions municipals de 2019, i en data 12 de juliol del mateix any, Joan Talarn i Gilabert va ser elegit per majoria absoluta president de la Diputació de Lleida, convertint-se així en el desè president del període democràtic d’aquesta institució supramunicipal. El juliol de 2023 revalida el càrrec com a president de la Diputació de Lleida.